Anmeldelse af Partners spil

Partners

Artiklen indeholder reklamelinks.

Kort om Partners

  • 8+ år
  • 4 spillere
  • Spilletid på 30-45 minutter
  • Familiespil

Partners er et sjovt og taktisk brætspil, hvor hele familien kan være med. Brætspillet er blevet udviklet af den danske spildesignervirksomhed Gameinventors. Kort fortalt er spillet en nyfortolkning af brætspilsklassikeren Ludo dog med mere fokus på strategi og teamwork. Spillet er altså et mere avanceret Ludo. Og i stedet for at spille med terninger (hvilket man gør i Ludo), så spiller man med kort i Partners. Netop denne forskel gør Partners et meget mere avanceret spil baseret på klogskab sammenlignet med Ludo der er meget baseret på held. En anden stor forskel er, at man i Partners spiller med en partner frem for at spille alle mod alle. Derfor kommer man ikke særlig langt ved at være egoistisk eftersom spillets opbygning kræver, at man tænker på både ens egne og sin partners spillebrikker.

Vi har foretaget en grundig prissammenligning, hvor alle danske forhandlere af Partners har været med i sammenligningen. Herunder linker vi til den forhandler, der tilbyder den laveste pris.

Køb Partners

Partners: hvad handler det om?

Partners handler om samarbejde og strategi. Ligesom Ludo, så handler Partners om at få alle brikker først i mål – men også sin partners! Så hvis du tror, at du har vundet, fordi alle dine brikker er i mål, så kan du godt tro om igen! Det handler om at få dine egne og din partners brikker i mål før det andet par.

Hvad medfølger i købet af Partners?

Når du køber brætspillet Partners medfølger spillepladen, 56 kort, 16 brikker (4 i hver farve dvs. rød, blå, grøn og gul) og spilleregler.

Har du ambitioner om at blive danmarksmester?

Partners er – som tidligere nævnt – et af de mest populære brætspil i Danmark. Derfor har virksomheden bag brætspillet valgt at afholde danmarksmesterskab i Partners hvert år. I 2017 blev det første danmarksmesterskab i Partners afholdt, og det gik over al forventning. Der var 300 billetter til danmarksmesterskabet og på meget kort tid blev de solgt. Efterspørgslen efter biletterne var så høj, at hele 5.000 brætspilselskere havde forsøgt at købe billetter til turneringen. Derfor har man været nød til at udvide turneringen, så flere kan deltage.

Man kan i øvrigt deltage i de regionale mesterskaber rundt omkring i landet, hvor præmien er billetter til danmarksmesterskabet. De regionale mesterskaber afholdes i Ålborg, Århus, Herning, Odense, Haderslev og København.

Så hvis du elsker brætspil og har et konkurrencegen gemt i dig, så kan det være du måske skulle prøve at stille op til danmarksmesterskabet! Her er en video fra danmarksmesterskabet i 2017:

Partners regler

Forberedelse og opstilling

Først og fremmest er det vigtigt, at spillepladen placeres midt på bordet. Dannelsen af par sker således, at de spillere der sidder skråt over for hinanden bliver partnere. Det vil sige, at rød danner par med grøn, og gul danner par med blå.

Hver spiller starter med 4 brikker, som placeres i startcirklen. Hernæst begynder en af spillerne at blande kort og uddeler fire kort til alle spillere inklusiv sig selv. Så tager spillerne kortene op på hånden og resten af kortene samles i en bunke og lægges uden for spillepladen.

Nu skal hver spiller give et kort til sin partner. Det vil sige, at når man giver et kort væk til sin partner, så får man også et fra sin partner – her er det vigtigt at tænke strategisk. Det er vigtigt at nævne, at kortene byttes med bagsiden opad så ingen kan se, hvilke kort man giver væk. Først når spillere har givet et kort væk, må de tage det nye kort op på hånden.

I begyndelsen af spillet vil udvekslingen af kort ikke have en særlig stor betydning. Men til sidst i spillet er det altafgørende at give det rette kort til sin partner.

Selve spillet

Den spiller der begynder, er den til venstre for kortuddeleren. Spilleren til venstre lægger ét af sine kort med forsiden opad, og foretager hernæst det træk kortet viser. For at få en brik ud fra startcirklen, skal man have et kort med et hjerte symbol.

Når den første spiller har brugt et kort, så går turen videre til næste spiller – i Partners spiller man i urets retning.

Hvis du i første runde ikke har et kort med et hjerte symbol, så er alle dine kort ugyldige – og du skal derfor vente til næste runde. Bemærk, at hvis ingen af dine egne brikker er i spil, kan du stadig anvende “byt plads”-kortet og 7*1 kortet.

Hvis du er så heldig at lande på en af dine modstanders brikker, så bliver modstanderens brik slået hjem til startcirklen. Men hvis du lander på et felt, hvor modstanderen har 2 eller flere brikker stående, så bliver du selv slået hjem til start.

Hvis en spiller forsøger at passere en anden spiller, som har brikker i startfeltet, så kan spilleren ikke passere – heller ikke hvis det er partnerens brikker. Enhver spiller er i øvrigt fredet i startfeltet.

Når en runde er færdig (dvs. alle spillere har brugt fire kort) begynder en ny runde med fire kort. Kortuddeleren skal dele kort ud tre gange i streg, hvorefter det er den næste spillers tur. Her er det vigtigt, at den nye kortuddeler samler alle kort, blander dem og deler fire ny kort ud. Det er sådan kortfordelingen foregår i løbet af hele spillet.

Brikker er fredet, hvis de står på en af de fire målcirkler.

Spillet vindes

Typisk sker dét, at den ene af de to “partners” er hurtigere til at få brikkerne i mål end den anden. Hvis det hænder, så skal den færdige partner hjælpe den anden partner med at få dennes brikker i mål. Den færdige partner kan bruge alle kort på samme måde som før. Så den færdige partner skal forsøge at få sin partners brikker i mål og samtidig forhindre modstandernes brikker i at komme i mål før partnerens. Selvom man har alle brikker i mål, skal man stadig bytte kort med sin partner.

Parret, der først får alle brikker i mål, vinder.

Kortenes værdier

I Partners er der en række nye kort, du skal lære at kende:

Almindelige kort

Her har vi de helt almindelige kort, hvor du flytter brikken det antal felter frem de viser.

Hjerte

Med hjerte kortet må du flytte en brik fra startcirklen ud til startfeltet.

Hjerte og otte

Flyt en brik fra startcirklen ud til startfeltet eller flyt en brik 8 felter frem.

Hjerte og tretten

Flyt en brik fra startcirklen ud til startfeltet eller flyt en brik 13 felter frem.

minus 4

Flyt en brik 4 felter tilbage.

et og fjorten

Flyt en brik 1 felt frem eller 14 felter frem.

7 gange 1

Flyt 7 felter fordelt på én eller flere brikker. Du kan også flytte din partners brikker.

byt

Byt 2 vilkårlige brikker med hinanden, så de skifter plads.

Partners spil tilbud

Der eksisterer en lang række webshops/forhandlere, der sælger brætspillet Partners. Vi har researchet og sammenlignet priser og tilbud for alle danske forhandlere af Partners. De fleste webshops prisætter brætspillet alt for højt, men vi har fundet en meget billig forhandler, Gucca. Hos Gucca – som i øvrigt har over 30.000 anmeldelser inde på Trustpilot – kan du købe brætspillet til en meget lav pris.

Køb Partners hos Gucca

Vores vurdering af Partners

Partners er et super underholdende familiespil, der er et meget vanedannende brætspil. Det er et brætspil, der kan tages frem, hvis man gerne vil hygge med familien eller hvis man har venner eller bekendte på besøg.

Brætspillet er en fantastisk kombination af noget man kender på forhånd, og noget man ikke kender på forhånd. Man lærer hurtigt spillet og dets regler at kende, fordi brætspillet minder meget om Ludo. Dét at arbejde sammen med sin makker i begyndelsen af spillet betyder ikke specielt meget. Men som spillet skrider frem bliver det vigtigere at samarbejde og tænke på sin partners spillebrikker eftersom i begge skal i mål for at vinde.

Kort fortalt er Partners et strategisk og underholdende brætspil, som alle kan have glæde af at spille. Læs også vores anmeldelse af Settlers of Catan, hvilket også er et super underholdende familie/strategi spil.